CIPP/E

Legal Consultant

Gegevensbescherming is voor iedere instantie een cruciaal proces, maar gebruik het juridisch landschap vooral ook als de drijvende kracht achter innovatie.

Excelleert in
Hoofd- van bijzaken onderscheiden, het oorspronkelijke doel niet uit het oog verliezen, pragmatisch adviseren.

Drijfveer
Het doorgronden van nieuwe technologieën, om vervolgens te onderzoeken welke mogelijkheden deze bieden binnen de geldende kaders.

Achtergrond
Tijdens mijn studie heb ik gemerkt dat de technische achtergrond van digitalisering mij enorm trekt. Voor privacy- en gegevensbeschermingswetgeving geldt hetzelfde. Daarom heb ik mij hierin tijdens de master Privaatrecht door middel van keuzevakken verdiept. Dit is mij zo goed bevallen dat ik inmiddels ben begonnen met een tweede master; Internet, IE & ICT-recht aan de VU. Door technologische kennis te combineren met een goed begrip van de geldende regels, hoop ik actuele vraagstukken op een duidelijke en begrijpelijke manier te kunnen duiden. Het einddoel is om vervolgens op zoek te gaan naar de mogelijkheden die er zijn. In dit kader heb ik in mijn masterscriptie-onderzoek gedaan naar een concrete implementatie van Self Sovereign Identity (SSI) door middel van Decentralized Public Key Infrastructures (DPKI) en Zero Knowledge Proofs (ZKP). De vraag is namelijk of de AVG ook hierop van toepassing is.

Selectie van projecten

  • Team Centraal
  • Ondersteuning bij het uitvoeren van verschillende DPIA’s
  • Opstellen concept adviezen
Terug naar het overzicht