Onze boeken bieden praktische handvatten bij verschillende privacythema’s. Klik op een titel voor meer informatie over het boek:

Hoe ben je FG?

In Hoe ben je FG? passeren stap voor stap de belangrijkste aspecten van het FG-schap de revue. De auteur helpt om valkuilen te vermijden en om van het FG-schap een succes te maken. Er worden praktische antwoorden gegeven op kwesties zoals:

  • De positie van de FG in de organisatie
  • De waardering van privacyrisico’s
  • De beoordeling van DPIA’s
  • De beloning van een FG

Grip op de AVG

Dit boek leidt u door de verschillende onderdelen van de wet – zoals de rechten van betrokkenen, het aantoonbaarheidsprincipe, risicogebaseerde maatregelen – en eindigt met een praktisch stappenplan naar naleving van de AVG. Grip op de AVG gaat verder dan alleen de eisen en regels, en richt zich juist op de gedachte áchter de eisen. 
Het zet de beginselen van de privacywetgeving uiteen, zodat u de kennis opdoet om de AVG naar haar bedoeling in te vullen op een manier die past bij uw organisatie.

Grip op datalekken

Met deze titel in handen weet u exact welke stappen u moet doorlopen om datalekken te voorkomen en af te handelen. Zo vindt u een basisaanpak die u in slechts één dag kunt doorvoeren. Waarna u vervolgens met de opvolgende hoofdstukken stap voor stap de datalekrisico’s in uw organisatie leert beheersen en optimaal te minimaliseren. Uiteraard worden hierbij de eisen van de AVG gevolgd.
De titel is op toegankelijke wijze geschreven en vereist geen specifieke juridische of ICT-kennis. Ook zijn wettelijke wijzigingen, actualisaties op normenkaders en relaties met andere meldplichten verwerkt.