Sluit je aan bij één van onze kennistafels. Tijdens een kennistafel gaan we samen in gesprek over onderwerpen rondom gegevensbescherming, privacy, AI en e-Privacy. Zo leren we van elkaar. Klanten van PMP kunnen onze kennistafels gratis bijwonen.

Kennistafel voor gemeenten: WAMS en de AVG, waar op te letten en wat voor te bereiden?

Wat gaan we doen ?

Donderdag 1 juni organiseert PMP een kennistafel over de WAMS (Wet Aanpak Meervoudige Problematiek Sociaal Domein). Deze nieuwe wet treedt op 1 januari 2024 in werking en biedt handvatten aan het gemeentelijk sociaal domein om een integrale aanpak te kunnen voeren bij cliënten met meervoudige problematiek. Daarmee komt een langverwacht antwoord op de roep vanuit ambtenaren en hulpverleners.

De WAMS biedt een duidelijk kader voor wat er wel of niet mogelijk is met betrekking tot het gebruik van persoonsgegevens binnen het sociaal domein. Tegelijkertijd vraagt de implementatie van deze nieuwe wet de nodige voorbereiding vanuit gemeenten en ketenpartners. In deze kennistafel nemen we je mee in wat de WAMS inhoudt, waar je op moet letten en hoe je jouw organisatie op een pragmatische wijze kan voorbereiden op deze nieuwe wetgeving.

Voor wie?

Wij bieden deze kennistafel aan voor de privacy professionals die zich bezighouden met het sociaal domein. Maar ook voor teamleiders en beleidsadviseurs in het sociaal domein kan deze sessie waardevolle inzichten geven!

Door wie?

Deze sessie wordt gegeven door Maurice Reedijk en Michelle Wassenaar. Maurice is principal consultant binnen PMP met jarenlange ervaring binnen het sociaal domein. Multiproblematiek is een toenemend maatschappelijk probleem en als socioloog probeert hij het belang van een integrale aanpak te balanceren met het gegevensbeschermingsrecht.

Michelle is senior consultant PMP en heeft veel ervaring opgedaan in het gemeentelijk sociaal domein. Vanuit haar bestuurskundige discipline deelt zij haar inzicht over de nieuwe uitdagingen de die WAMS organisatorisch met zich meebrengt.

Deelname aan de kennistafel is gratis. Afmelden graag uiterlijk 24 uur van te voren.

Aanmelden kan via e-mail naar: michelle.wassenaar@pmpartners.nl

Michelle Wassenaar en Maurice Reedijk fungeren als gespreksleider voor deze kennistafel.

Informatie Kennistafel
LocatieOnline.
Datum en tijdWoensdag 11 oktober van 10:30 tot 12:00.
PrijsDeelname is gratis.
Groeps-
grootte
Maximaal 25 deelnemers.