Sluit je aan bij één van onze kennistafels. Tijdens een kennistafel gaan we samen in gesprek over onderwerpen rondom gegevensbescherming, privacy, AI en e-Privacy. Zo leren we van elkaar. Klanten van PMP kunnen onze kennistafels gratis bijwonen.

Kennistafel AI Regulation

Over deze kennistafel:

Op donderdag 27 mei om 14:00 organiseren wij bij PMP een online kennistafel over algoritmes. Wij bespreken het net bekendgemaakte concept AI Regulation van de Europese Commissie. Naast een gedegen risicoanalyse wordt vooral een aantoonbaar volwassen organisatie verwacht met betrekking tot het ontwikkel- en uitvoeringsproces rond slimme data. Het is verstandig om hier nu al mee aan de slag te gaan, zodat je er klaar voor bent zodra het wordt ingevoerd.

Wij zullen dit onderwerp aanvliegen vanuit onze privacymanagement expertise. Wat zijn stappen in een algoritme accountability aanpak, waarmee je jezelf ook op de AI Regulation voorbereidt? En hoe kun je inhoudelijk een algoritmische toepassing toetsen? Naast bestaande toetsingskaders zullen wij ook onze Algoritme Effect Beoordeling (AEB) toelichten. De AEB is een praktische aanpak, samengesteld vanuit onze ervaring met privacyrisicoanalyses en door naar verschillende aanpakken te kijken. In deze beoordeling komen de AVG en de AI Regulation bij elkaar.

Wat gaan we doen tijdens de kennistafel?

Tijdens de kennistafel bespreken we de ervaringen en eventuele knelpunten bij een programma op AI-toepassingen. De kennistafel bestaat uit de volgende onderdelen:

  • Wat zijn de kernpunten van de AI Regulation?
  • Wat zijn mogelijkheden en instrumenten om hier op organisatorisch niveau mee om te gaan?
  • Hoe kunnen we inhoudelijk naar de risico’s van een toepassing kijken? Wat zijn hiervoor instrumenten?
  • Hoe passen we deze toe? We bespreken de praktijkervaringen en knelpunten van de deelnemers.

De kennistafel wordt uitgevoerd door Joris Hutter en Koen Versmissen. Michelle Wassenaar zal de sessie begeleiden als moderator.

Informatie Kennistafel
Locatie:Online
Datum en tijd:donderdag 27 mei
14:00u tot 16:30u
Prijs:Deelname is gratis
Groeps-
grootte
Maximaal 12 deelnemers