Sluit je aan bij één van onze kennistafels. Tijdens een kennistafel gaan we samen in gesprek over onderwerpen rondom gegevensbescherming, privacy, AI en e-Privacy. Zo leren we van elkaar. Klanten van PMP kunnen onze kennistafels gratis bijwonen.

Kennistafel voor gemeenten: AVG grondslagen, wat is het en waarom hoor je het zo vaak?

Over deze kennistafel:

Op donderdag 14 april om 15:00 uur organiseren wij bij PMP een kennistafel over AVG grondslagen en hoe je als gemeente deze kan bepalen. In deze kennistafel geven wij jou ook handvatten om je te helpen met de vraagstukken en discussies die hier uit voortkomen.

Wat gaan we doen tijdens de kennistafel?

Wat is een taak van algemeen belang? Wanneer heeft de gemeente een taak van algemeen belang? En wanneer kan de gemeente gebruik maken van deze grondslag? Onder andere deze vragen zullen aan bod komen tijdens onze kennistafel. Deze gaan we bespreken door het onderwerp vanuit verschillende perspectieven te bekijken. Hiervoor zetten wij onze eigen experts in. Michelle Wassenaar trapt de kennistafel af met het bestuurskundige perspectief op de taak van de gemeente. Vervolgens zal Juliette Roelofsen jullie meenemen door artikel 6 AVG, waarbij uitgebreid wordt stil gestaan bij de taak van algemeen belang en de juridische kant toelichten. Sergej Katus rondt de sessie af met zijn ervaringen hierover als FG. Het zal een interactieve middag worden. Wij zijn benieuwd hoe jullie manoeuvreren tussen artikel 6 AVG en de (innovatie) vraagstukken vanuit de afdelingen.

Deelname aan de kennistafel is gratis. Afmelden graag uiterlijk 24 uur van te voren, bij een te late afmelding zijn wij genoodzaakt 15,- euro in rekening te brengen i.v.m. de reservering van de locatie.

Michelle Wassenaar, Sergej Katus en Juliette Roelofsen fungeren als gespreksleider voor deze kennistafel.

Informatie Kennistafel
LocatieHybride: geef zelf aan of je een voorkeur hebt voor online of op locatie. Details volgen later.
Datum en tijdDonderdag 14 april
vanaf 15.00 uur.
PrijsDeelname is gratis.
Groeps-
grootte
Maximaal 12 deelnemers.