Sluit je aan bij één van onze kennistafels. Tijdens een kennistafel gaan we samen in gesprek over onderwerpen rondom gegevensbescherming, privacy, AI en e-Privacy. Zo leren we van elkaar. Klanten van PMP kunnen onze kennistafels gratis bijwonen.

Kennistafel voor gemeenten: raadplegen van open bronnen, mag dat zomaar?

Wat gaan we doen tijdens de kennistafel?

Op dinsdag 13 september organiseren wij bij PMP een kennistafel over het raadplegen van open bronnen. Bij PMP merken wij dat er bij gemeenten behoefte is aan meer duidelijkheid over de mogelijkheden om open bronnen binnen de scope van de AVG te kunnen raadplegen. Uit onderzoek blijkt dat een groot deel van gemeenten hiervan gebruik maakt zonder er een protocol of beleid voor te hebben. Hierdoor kan o.a. de taak tot het handhaven van de openbare orde en veiligheid niet optimaal worden uitgevoerd. Maar hoe ver mag je hierin gaan? En wie mogen dit allemaal? Dit blijken vraagstukken waarover veel onduidelijkheid is. Tijdens de kennistafel gaan we hier samen over in gesprek en bekijken we hoe en op welke manieren open bronnen wél geraadpleegd kunnen worden.

Deelname aan de kennistafel is gratis. Afmelden graag uiterlijk 24 uur van te voren, bij een te late afmelding zijn wij genoodzaakt 15,- euro in rekening te brengen i.v.m. de reservering van de locatie.

Aanmelden kan via e-mail naar: rawa.said@pmpartners.nl

Tess van den Blink en Juliette Roelofsen fungeren als gespreksleider voor deze kennistafel.

Informatie Kennistafel
LocatieHybride: geef zelf aan of je een voorkeur hebt voor online of op locatie. Details volgen later.
Datum en tijdDinsdag 13 september van 13:00 tot 15:00.
PrijsDeelname is gratis.
Groeps-
grootte
Maximaal 12 deelnemers.