Sluit je aan bij één van onze kennistafels. Tijdens een kennistafel gaan we samen in gesprek over onderwerpen rondom gegevensbescherming, privacy, AI en e-Privacy. Zo leren we van elkaar. Klanten van PMP kunnen onze kennistafels gratis bijwonen.

Kennistafel voor privacy professionals: de relatieve maatstaf voor anonieme gegevens.

Wat gaan we doen ?

Wanneer zijn gegevens anoniem? Dit is een vraag die vaak wordt gesteld, vooral bij voorgenomen verstrekkingen van datasets aan andere partijen voor bijvoorbeeld onderzoek. Er zijn op het gebied van privacy en gegevensbescherming namelijk nogal wat verschillen tussen anonieme en pseudonieme gegevens. Hoewel er wel richting bestaat, is het laatste hierover nog lang niet gezegd.

Aan de hand van twee Europese uitspraken, de wettekst van de AVG en een aantal andere bronnen maken we in deze sessie de balans op. Hoe moeten we pseudoniem en anoniem interpreteren? Wat is er duidelijk, en wat is er voorlopig nog onduidelijk? Hoe moeten we met die onduidelijkheden omgaan? Tijdens de sessie, maar ook na afloop bij de borrel, is er uiteraard ook ruimte om met elkaar in gesprek te gaan en samen tot nieuwe inzichten te komen.

Voor wie?

Wij bieden deze kennistafel aan voor de (privacy) professionals die te maken hebben of krijgen met het vraagstuk van gepseudonimiseerde of geanonimiseerde gegevens wanneer zij deze aan andere partijen willen verstrekken. Maar ook voor data analisten kan deze sessie waardevolle inzichten geven.

Door wie?

Deze sessie wordt gegeven door Jan Bosma en Sue Chang. Jan en Sue zijn respectievelijk senior en principal consultants binnen PMP. Beiden hebben, onder andere ook als functionaris gegevensbescherming, ruime ervaring binnen het health & science domein. Zij fungeren als gespreksleiders voor deze kennissessie.

Praktische informatie

Datum: maandag 25 maart 2024

Locatie: Café “Camping Ganspoort”, Helling 87 Utrecht (op 5 minuten loopafstand van station Utrecht Vaartsche Rijn en parkeergarage Vaartsche Rijn)

Tijdstip: 15.30-17.00 uur, met aansluitend een borrel

Let op: Beperkt aantal plaatsen beschikbaar; klanten van PMP hebben voorrang. Deelname is kosteloos; annuleren kan eveneens kosteloos tot 18 maart 2024; na die datum is een bedrag van EUR 67,-  verschuldigd.

Aanmelden kan via e-mail naar: immie.ooijevaar@pmpartners.nl

Informatie Kennistafel
LocatieCafé “Camping Ganspoort”, Helling 87 Utrecht
Datum en tijdMaandag 25 maart 15:30 – 17:00
PrijsDeelname is gratis.
Groeps-
grootte
Maximaal 25 deelnemers.