Sluit je aan bij één van onze kennistafels. Tijdens een kennistafel gaan we samen in gesprek over onderwerpen rondom gegevensbescherming, privacy, AI en e-Privacy. Zo leren we van elkaar. Klanten van PMP kunnen onze kennistafels gratis bijwonen.

Kennistafel voor gemeenten: camera’s en ethiek. Wat voor gemeente wilt u eigenlijk zijn?

Wat gaan we doen tijdens de kennistafel?

Op donderdag 9 februari 2023 vanaf 15:00 uur organiseren wij bij PMP een kennistafel over: het gebruik van camera’s in gemeenten. Door ontwikkelingen op technologisch gebied, zien we dat gemeenten steeds meer camera’s inzetten. Camera’s worden gebruikt voor toezicht van de openbare orde en handhaving tot en met het simpelweg meten van drukte op bepaalde plekken. Doordat er steeds meer camera’s worden ingezet voor verschillende doelen, werpt dit niet alleen juridische vragen op. Met name het ethische perspectief krijgt nu meer en  meer de aandacht. Je kan de inzet van camera’s netjes hebben onderbouwd, maar heb je als gemeente ook nagedacht wat je uitstraalt naar de burgers? 

Tijdens de kennistafel willen wij dit vraagstuk met jullie gaan bespreken. Daarbij zullen wij handvatten geven om het in de praktijk toe te gaan passen. Weten wat voor een gemeente je wilt zijn is één, maar hoe je dit moet uitdragen brengt ook zo z’n uitdagingen mee. Voor deze kennistafel hebben wij Sander Flight, dé specialist op het gebied van cameratoezicht, gevraagd om dit in samenwerking met PMP te geven. Sander zal dit samen doen met onze collega Tess van den Blink. Nu het weer kan en mag, willen wij dit graag live doen. Dit stimuleert nog meer dat het een interactieve middag wordt! 

Deelname aan de kennistafel is gratis. Afmelden graag uiterlijk 24 uur van te voren, bij een te late afmelding zijn wij genoodzaakt 15,- euro in rekening te brengen i.v.m. de reservering van de locatie.

Aanmelden kan via e-mail naar: kennistafel@pmpartners.nl

Sander Flight en Tess van den Blink fungeren als gespreksleider voor deze kennistafel.

Informatie Kennistafel
LocatieHybride. Zowel online als offline deelname op een locatie in Utrecht is mogelijk.
Datum en tijdDonderdag 9 februari 2023 van 15:00 tot 17:00 uur.
PrijsDeelname is gratis.
Groeps-
grootte
Maximaal 20 deelnemers.