Op donderdag 16 december is Alfonso Okué, legal consultant bij PMP, geïnstalleerd als ‘IAPP KnowledgeNet Netherlands Co-Chair’. Dit gebeurde samen met de onboarding van 100 co-chairs uit landen van over de hele wereld.

Het aanstellen van de co-chairs maakt onderdeel uit van het ‘IAPP KnowledgeNet Chapter Program’. Een initiatief van het IAPP om de lokale privacy community door middel van educatieve en netwerkversterkende evenementen samen te brengen. Alfonso ziet zijn functie als co-chair met vertrouwen tegemoet: “Als ‘IAPP KnowledgeNet Chair’ ben je verantwoordelijk voor het bijhouden van het ‘IAPP KnowledgeNet-netwerk’. Dat doe je door ieder kwartaal evenementen te organiseren voor de leden van de IAPP binnen jouw regio. De leden van de IAPP zijn ook certificaathouders (CIPP/E, CIPM, CIPT en FIP) en werken als privacy professional bij verschillende organisaties”.

Met bijna 6,000 leden behoort het ‘KnowledgeNet Netherlands Chapter’ tot één van de grootste chapters binnen IAPP. Alfonso en zijn mede co-chairs wacht de uitdaging om binnen deze grote community, ondanks de huidige pandemie, voor verbinding te zorgen: “Vanuit deze functie hoop ik het ‘KnowledgeNet-netwerk’ nog verder te verbreden en privacy professionals in deze roerige tijd vaker bij elkaar te brengen om zodoende kennis over te dragen en samen een prachtig platform te creëren”.

Vanuit zijn werkervaring als legal consultant bij PMP verwacht Alfonso een waardevolle invulling te kunnen geven aan zijn aanstelling als co-chair: “Ik werk nu meer dan vier jaar als legal consultant bij PMP en in die periode heb ik ruim vijftig bedrijven binnen de zorg, decentrale overheid en het bedrijfsleven voorzien van praktische en juridische adviezen. Deze ervaringen wil ik graag delen met andere leden van het chapter. Tegelijkertijd ben ik nieuwsgierig naar de ervaringen van de andere leden om zo van elkaar te kunnen leren.”

De aanstelling van Alfonso gebeurde deels op voorspraak van ‘IAPP Country Leader’ Jeroen Terstegge. Jeroen is dan ook verheugd met de benoeming: “Wij zochten nog naar een ervaren kandidaat die zijn sporen aantoonbaar heeft verdiend en zien in Alfonso een versterking voor het Nederlandse Knowledgenet-team”.


Over de auteur

Terug naar het overzicht