De hele wereld wordt in z’n greep gehouden door het coronavirus. De pandemie heeft grote gevolgen voor ons dagelijks leven. Toch is het belangrijk om te blijven denken in mogelijkheden: wat kunnen wij nu wél doen?

Ook in tijden van crisis geldt de AVG. Dit betekent dat organisaties nog steeds passend AVG-management moeten voeren. Juist nu kan PMP assisteren bij privacyvraagstukken die gemakkelijk op afstand uitgevoerd kunnen worden. Onze hulp biedt u de zekerheid van AVG-conforme oplossingen, scheelt u tijd en voorkomt vergissingen. En vergeet niet dat alle tijd die u nú investeert in uw AVG-management, u niet meer kwijt bent zodra de coronacrisis voorbij is.

Als PMP zitten wij in ieder geval niet stil, en kunnen binnen de huidige omstandigheden de volgende diensten aanbieden:

Uitvoering DPIA’s

Wij kunnen op afstand nog steeds kwalitatieve DPIA’s uitvoeren. Wij geven workshops via een online platform en gaan vervolgens zelfstandig aan de slag met de analyse en uitwerking van de DPIA. Ook kunnen we uw medewerkers coachen in het zelfstandig uitvoeren van die DPIA’s.

Kwaliteitscheck DPIA’s

Wij kunnen u ook assisteren met een kwaliteitscheck op een eerder uitgevoerde DPIA. Is de DPIA nog actueel – en conform artikel 35? En zijn de aanbevelingen en maatregelen wel voldoende SMART-geformuleerd? Wij controleren het voor u.

Kwaliteitscheck verwerkersovereenkomsten

Veel organisaties maken gebruik van clouddiensten en andere online applicaties. Vanwege de coronacrisis worden in een rap tempo nog meer applicaties aangeschaft. Met een kwaliteitscheck controleren wij of u de juiste afspraken heeft gemaakt en de applicaties voldoen aan de benodigde vereisten.

Online cursus ‘Hoe ben je FG?’

Dit is het moment om jezelf als FG te ontwikkelen. De training is gebaseerd op ons nieuwe boek ‘Hoe ben je FG?’, dat bij de cursus is inbegrepen. Uw docent is Sergej Katus. U profiteert van de kennis en ervaring van de auteur en wisselt rechtstreeks met hem van gedachten. Wij bieden de cursus verspreid over 6 dagdelen aan en gaat door bij voldoende interesse.

Korte online cursus Data-ethiek

Privacy en de AVG zijn niet goed te begrijpen zonder de achterliggende data-ethiek te begrijpen. Want waar maken we ons druk om? Wat is bijvoorbeeld het probleem van videovergaderen met Zoom in coronatijden? Wat bedoelen we eigenlijk met ‘privacybescherming’? Uw docent is Sergej Katus. Verwacht dus niets zweverigs, maar juist praktisch inzicht in de dynamiek van iedere privacydiscussie en de kerngedachten achter de AVG. De cursus bestaat uit twee dagdelen en gaat door bij voldoende interesse.

Ronde Tafels

Via ons online conferentieplatform blijven wij Ronde Tafels organiseren over belangrijke AVG-vraagstukken. Hoe ga je om met rechten van betrokkenen? Hoe voer ik een kwalitatieve DPIA uit? Hoe kan ik thuiswerken met privacygevoelige informatie?

Voor gemeenten: aansprakelijkheidscheck samenwerkingsverbanden

Gemeenten werken met veel organisaties samen en delen daarbij veel (gevoelige) persoonsgegevens. De structuur en opzet van deze samenwerkingsverbanden maakt het echter lastig om te bepalen wie nou (eind)verantwoordelijk is. Onze aanpak brengt de gehele keten in kaart en levert concrete maatregelen en actiepunten op.

Heeft u interesse?

Wij begrijpen dat het een lastige tijd is. Maar belangrijk is om de coronacrisis niet de overhand te laten nemen. Grijp dit moment aan om het achterstallige AVG werk op te pakken, zodat u na de crisis weer met een frisse start aan de slag kan.

Heeft u interesse in een van deze diensten? Neem dan vrijblijvend contact met ons op voor meer informatie.


Terug naar het overzicht