Aantoonbaar (blijven) voldoen aan privacywetgeving brengt de nodige vragen met zich mee:

  • Worden persoonsgegevens op de juiste manier verwerkt?
  • Zijn de juiste beveiligingsmaatregelen genomen?
  • Is de privacy-administratie op orde?

    Het is belangrijk om deze vragen goed te kunnen beantwoorden en dus zeker te weten dat jouw organisatie aantoonbaar voldoet aan de AVG. Daarom bieden wij organisaties de juiste aanpak om ‘in control’ te zijn én te blijven.

Privacybeleid beoordelen en controleren

Om aan te tonen dat een organisatie voldoet aan de eisen van de AVG, is het noodzakelijk om het privacybeleid te beoordelen en te controleren. Een externe, onafhankelijke partij kan dit vaak beter beoordelen dan de organisatie zelf. Onze professionals kunnen deze beoordeling op twee manieren uitvoeren: met de AVG-check of de privacy-audit. 

AVG-checkup

De AVG-checkup is een snelle toets op de kwaliteit van je AVG-managementaanpak. Onze beoordeling geeft een indicatie van het volwassenheidsniveau van het beleid. We geven ook een aantal aandachtspunten, inclusief richtinggevend advies voor verdere optimalisatie.


Privacy-audit

De AVG schrijft voor dat je controleert of de kwaliteitseisen die uit DPIA’s voortkomen ook worden uitgevoerd. Dit is zeker belangrijk bij processen met een hoger risicoprofiel. Onze professionals staan klaar om deze audit voor je uit te voeren.


FG-check

De AVG stelt kwaliteitseisen aan FG’s. Met behulp van onze FG-check krijg je inzicht in de mate waarin je (beoogde) FG voldoet aan het wettelijke kwaliteitsprofiel. Ook kijken we of de FG de juiste kwaliteiten bezit voor de setting waarin hij of zij opereert. Soms zal de uitkomst zijn dat je beter op zoek kunt gaan naar een andere FG. Voldoet de FG in principe wel, maar zijn er punten die beter kunnen? Dan zullen wij aangeven hoe hieraan gewerkt kan worden.

Zullen we kennismaken?

Zullen we kennismaken?

We nodigen u graag uit voor een kop koffie. Dan bespreken we wat u nodig heeft en hoe wij u daarin kunnen ondersteunen.

  • Mr. Sergej Katus – Partner
Neem contact op