Informatiebeveiliging e-learning voor medewerkers 

Met goede basiskennis en gedragsregels voor medewerkers kan een organisatie veel informatiebeveiligingsincidenten voorkomen of beperken.
De online training van PMP is een eenvoudige maar zeer effectieve manier om uw medewerkers bewust te maken van onveilige situaties en gewenste gedragsregels (‘gouden regels’).

Informatie training

Locatie:online
Duur:30 – 45 minuten
Prijs:op aanvraag 
Groeps-grootten.v.t

Voor wie

Deze basistraining is interessant voor alle medewerkers die die met bedrijfsinformatie omgaan.

Waarom deze training?   

De mens is zowel een sterke als zwakke schakel in de bescherming van de bedrijfsinformatie en persoonsgegevens. Bewustwording, training en gedragsregels voor medewerkers zijn essentiële onderdelen van iedere aanpak op informatiebeveiliging. De training besteedt aandacht aan onveilige situaties en hoe daarmee om te gaan (‘gouden regels op informatiebeveiliging’). Dit gebeurt via herkenbare cases waarin de deelnemer in een reflexsituatie komt (wat zou ik doen?). Daarmee wordt beoogd dat uw medewerkers dit soort situaties ook in hun eigen werk herkennen en daarop collega’s en leidinggevende attenderen. Het doel is dat medewerkers een aantal basis gedragsregels toepassen op de bescherming van bedrijfsinformatie. Deze gedragsregels zijn vervolgens ook bruikbaar voor de bescherming van de persoonlijke informatie van de medewerker.

Na afloop van de training

Na afloop van de training is de medewerker op de hoogte van de basis gedragsregels op het gebied van informatiebeveiliging, waaronder:

  • Persoonlijke accounts en gebruik van sterke wachtwoorden
  • Delen van vertrouwelijke informatie delen met collega’s, familie en vrienden
  • Herkennen van verdachte e-mails, linkjes, berichtjes en telefoontjes
  • Werken met informatie op kantoor, onderweg en thuis

De training is ook een goede voorbereiding op een afdelingsoverleg over informatiebeveiliging. Na de e-learning kunnen de medewerkers specifieke issues in de eigen werkomgeving met elkaar en met de securitty officer bespreken.


Dit gaan we doen

In deze online training zoekt de medewerker in drie omgevingen, het kantoor, onderweg en thuis naar onveilige situaties. Op die situaties wordt uitleg gegeven en gedragsregels hoe daarmee om te gaan. De training bevat veel leuke interactieve elementen en een afsluitende toets. Bij voldoende resultaat ontvangt de medewerker een certificaat. De training duurt een half uur tot drie kwartier. De training is te volgen op een PC, laptop of tablet met internetverbinding. Hij kan tussentijds stopgezet en hervat worden.

Leermanagement-systeem 

Via het LMS van Privacy Management Partners kun je zelf de deelnemers uitnodigen. Ook is het eenvoudig zichtbaar wie de training heeft gevolgd. Met dit overzicht maak je ook duidelijk dat je aandacht besteed aan bewustwording voor medewerkers. Indien gewenst kan de training ook via het LMS van de organisatie worden uitgevoerd.

Trainer

drs. Joris Hutter, CIPP/E CIPM CIPT CDPSE CISM PSP 

Na een studie bedrijfskunde en 15 jaar werkervaring in de ICT-dienstverlening heb ik vanaf 2001 aan security- en continuïteitsvraagstukken gewerkt, vooral bij de vitale sectoren. Vanaf 2013 werk ik op het privacybeleidsterrein. Ik zie dat hierin steeds meer vraagstukken spelen over de keten, AI-toepassingen en nieuwe technologie (zoals drones). 

E-learning aanvragen

Vul onderstaand formulier in en wij nemen contact met je op om de mogelijkheden te bespreken. We houden graag rekening met jouw specifieke wensen.