Bedrijven en ondernemers

 

Privacystrategie

Zorgvuldige omgang met persoonsgegevens vraagt meer dan alleen het naleven van de AVG en de spam- en cookiewet. Wetgeving verandert constant, ook privacywetgeving. Rechterlijke uitspraken en richtsnoeren van de toezichthouders leggen het speelveld vast. U moet daarop anticiperen. Uw organisatie en systemen moeten tijdig zijn aangepast aan nieuwe regels. Een goed privacymanagementsysteem is daarbij van groot belang. Onze adviseurs ondersteunen u daarin. Via ons uitgebreide netwerk in Den Haag zijn wij ook uw steun en toeverlaat bij uw gesprekken met de wetgever, de Autoriteit Persoonsgegevens, en andere stakeholders zoals de ondernemingsraad.

 

Nieuwe technologieën

Bent u van plan om nieuwe technologie te introduceren in uw organisatie, zoals kunstmatige intelligentie (AI), data analytics, biometrie, sensortechnologie zoals RFID? Of wilt u een nieuwe app bouwen waarmee u gegevens van klanten of medewerkers verzamelt? Dan bent u verplicht om de privacyrisico’s daarvan in kaart te brengen. Onze adviseurs helpen u om de juridische aspecten en de privacyrisico’s in te schatten en de nodige beschermende maatregelen te nemen. Meer informatie? Zie ook onze dienst Algoritme Effect Beoordeling.

 

Internationaal

Doet u zaken over de grens? Hebt u vestigingen in het buitenland? Of hebt u leveranciers in het buitenland? Dan moet u extra aandacht besteden aan de naleving van de privacywetgeving. Omdat de wet nergens hetzelfde is, moet u vaak keuzes maken over de wijze waarop u de wet wilt naleven. Onze adviseurs hebben veel ervaring met internationale privacykwesties. Zij helpen u om de juiste balans te vinden, zodat u onnodige kosten kunt voorkomen.

 

DPIA’s en audits

Soms is het uitvoeren van een privacy impact assessments (DPIA) verplicht. En in veel andere gevallen is het verstandig, omdat een DPIA u inzicht geeft in de privacy- en compliancerisico’s van uw producten, diensten of interne processen. Denkt u bijvoorbeeld aan:

 

  • De inzet van personeelsvolgsystemen om het gedrag, de prestaties of de aanwezigheid van uw personeel te monitoren
  • De verwerking van bijzondere gegevens, zoals medische gegevens, ziekteverzuim of biometrie
  • De inzet van data analytics, profiling en kunstmatige intelligentie (AI)
  • Het gebruik van een zwarte lijst of waarschuwingssysteem
  • Fraudebestrijding of creditscoring
  • Het ontwikkelen van een slim apparaat (Internet-of-Things)
  • De inzet van cameratoezicht

 

Onze adviseurs leggen de risico’s bloot en geven aanbevelingen om die risico’s te verkleinen. Wij kunnen uw maatregelen ook auditen. Zie hierover meer op onze diensten Privacy Impact Assessments (DPIA’s) en AVG-checks & -audits.

 

Juridische Helpdesk

Onze privacyjuristen staan voor u klaar om uw meest dringende vragen over de AVG, de cookiewet en andere relevante privacywetgeving te beantwoorden. Vaak kunnen we al binnen één werkdag antwoord geven. Geen grote memo’s of lange conference calls. Dan kunt u weer met een gerust hart verder met uw eigen werk. U vindt onze juridische helpdesk hier.

 

Functionaris gegevensbescherming (FG/DPO)

Wij kunnen uw FG zijn. Op afstand. Wij houden toezicht en denken met u mee. Lees hierover meer op onze dienstenpagina FG/DPO-dienstverlening

 

Privacytraining

Heeft uw directie een voorlichtingssessie nodig over privacyrisico’s? Dat kunnen wij voor u verzorgen. Medewerkers die iets meer over privacywetgeving en privacymanagement moeten weten, kunnen wij bij u in-house trainen of op locatie. Ook kunnen wij een e-learning verzorgen voor al uw medewerkers. Lees hier meer over onze PMP Academie.

 

Gratis en vrijblijvende intake

Wij nodigen u graag uit voor een gratis en vrijblijvende intake. Een deskundig gesprek over de kwaliteit van uw privacybeleid en de gelegenheid om na te denken over pragmatische verbeteringen. Neem contact op met een van onderstaande specialisten en plan een afspraak voor een intake: