Zorg

Werkt u in de zorg? Dan ziet u dagelijks hoeveel informatie er binnen uw organisatie wordt verwerkt. Het managen van de groeiende informatiestromen is een grote uitdaging. U werkt immers met gevoelige informatie die u vaak geheel of gedeeltelijk moet delen met gemeenten, zorgverzekeraars of andere partijen in het sociaal domein, zoals COA of Artsen Zonder Grenzen. Hoe beheerst u privacyrisico’s op effectieve wijze zonder tijd te verliezen die u liever aan uw cliënten besteedt?

 

Pragmatisch en effectief privacymanagement

De specialisten van PMP helpen zorginstellingen met het ontwikkelen, implementeren en onderhouden van een pragmatisch en effectief privacymanagementsysteem van beleid tot praktische procedures, zoals risicoanalyses, juridische ondersteuning en rechtmatige gegevensverstrekkingen. Van sparringpartner tot persoonlijke begeleiding, e-learning en audits. Wij onderzoeken privacyvraagstukken binnen uw zorgprocessen en brengen in kaart welke maatregelen er nodig zijn. Hierbij houden we de administratieve belasting voor uw medewerkers zo klein mogelijk. Onze beheertool op uw register van verwerkingen biedt hierbij belangrijke meerwaarde.


 zorg-privacymanagement.jpg

 

Functionaris voor gegevensbescherming (FG)

Als zorginstelling bent u verplicht om een functionaris voor gegevensbescherming (FG) aan te stellen. Laat u deze rol graag door een externe partij vervullen? Dan doen we graag een beroep op ons eigen team van privacy-specialisten of ons vertrouwde netwerk. Een FG via PMP voldoet altijd aan de strengste eisen. Neem contact met ons op voor meer informatie over onze FG-diensten.

 

Bewustwording & kennis rond privacy

Voor effectief privacymanagement is het belangrijk om uw medewerkers bewust te maken van risico’s en kansen. Daarom ontwikkelden wij een privacy e-learning module die uw medewerkers volgen op een moment en locatie van hun keuze. Ook bieden wij informatiebijeenkomsten en workshops rond privacythema’s van uw keuze. Hiermee vergroot u de privacykennis van uw teams op een praktijkgerichte en laagdrempelige manier. Bekijk ons complete aanbod rond privacy-informatie en -educatie op PMP Academie.

 

Brancheorganisaties

Binnen ons marktteam voor de zorgsector beschikken we ook over veel ervaring met branche-organisaties. Onze roots liggen onder meer bij VNO-NCW, MKB Nederland en Nederland ICT. Hierdoor kunnen wij ons goed inleven in de privacyproblematiek binnen dit soort organisaties.
Op brancheniveau zijn vaak oplossingen mogelijk die afzonderlijke bedrijven moeilijk kunnen realiseren. Neem voor meer informatie contact met ons op.

 

Gratis en vrijblijvende intake

Zoekt u effectieve oplossingen voor privacyvraagstukken binnen uw zorg- of brancheorganisatie? Ons team staat voor u klaar. Neem contact op met een van onderstaande specialisten voor een vrijblijvende intake.