Training data-ethiek

Na deze training ken je de actuele ethische kaders. Met name het ‘moreel kompas’ in de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) en het EU-wetsontwerp Kunstmatige Intelligentie. 

We bespreken thema’s als:

  • Wat is data ethiek?
  • Hoe (on)ethisch is geautomatiseerde besluitvorming. Al, big data, profiling?
  • Wat betekent dat voor jouw organisatie?
  • Wat betekent dat voor jou?
Informatie training
Locatie:naar keuze
Duur:4 dagdelen
Prijs:op aanvraag
Groepsgrootte12 deelnemers

Voor wie

Deze training is interessant voor:

  • beslissers, projectvoerders en professionals die zelf willen begrijpen wat maatschappelijk verantwoord omgaan met data inhoudt, om van hieruit de juiste keuzes te maken.
  • mensen die verantwoordelijk zijn voor bijvoorbeeld cameratoezicht, digitale overheid, ontwikkeling van smart city, fraudebestrijding of onderzoek naar ondermijning met behulp van ‘big data’.

De training data-ethiek van Privacy Management Partners is toegespitst op overheidsvraagstukken, maar daarom niet minder leerzaam voor bedrijven.

Na afloop van de training

Begrijp je de belangrijkste knoppen waaraan gedraaid moet worden voor:

  • administratieve klantgerichtheid
  • behoorlijk bestuur in het digitale tijdperk
  • begrip en draagvlak voor de digitale overheid
Dit gaan we doen

We verkennen de huidige trends in digitalisering – met name op het gebied van gezichtsherkenning, algoritmes, analytics en profiling.

Je leert de verbanden zien tussen data-ethiek, klantgerichtheid en efficiency, en de mechanismes begrijpen van privacy als showstopper. Wat bedoelen we eigenlijk met ‘privacy’ en hoe verhouden de AVG en de cookiewetgeving zich daartoe?

De training levert je praktische handvatten op. Verwacht geen theoretisch verhaal. Het gaat om lessen uit de praktijk. Als je zelf met dilemma’s zit, ben je van harte uitgenodigd om deze bij de docent aan te brengen voor bespreking. 

Trainer

mr. Sergej Katus, CIPP/E CIPM FIP 

Sergej is gefascineerd door ICT, maatschappij en recht. Hij was onderzoeker ICT-recht aan de universiteit van Leuven, secretaris informatiebeleid bij VNO-NCW en directeur van de Stichting Virtueel kenniscentrum ICT en Recht. Omdat organisaties het lastig vinden om goed in te spelen op privacywetgeving, is hij gaan werken als functionaris gegevensbescherming. Zo werd hij in 2009 de eerste FG van NS. De privacy management-aanpak die hij hier ontwikkelde is inmiddels gemeengoed. Ik 2014 startte hij PMP. 

Inhouse training aanvragen

Vul onderstaand formulier in en wij nemen contact met je op om de mogelijkheden te bespreken. Onze trainingen zijn altijd maatwerk. We houden graag rekening met jouw specifieke wensen.