Privacy e-learning voor medewerkers 

In de Algemene Verordening Gegevensverwerking (AVG) zijn de belangrijkste regels voor de omgang met persoonsgegevens in Nederland vastgelegd. Hoe gaan wij met elkaars informatie om? Het is steeds belangrijker om te weten wat wel en niet mag op het gebied van gegevensverwerking. De online training is een eenvoudige, maar zeer effectieve manier om uw medewerkers bewust te maken van de regels en mogelijke risico’s. 

Informatie training

Locatie:online
Duur:30 – 45 minuten
Prijs:op aanvraag 
Groeps-grootten.v.t

Voor wie

Deze training is interessant voor alle medewerkers die in hun werk wel eens te maken hebben met persoonsgegevens, zoals van burgers, klanten of medewerkers.

Waarom deze training?   

Deze online basistraining geeft via enkele praktijksituaties inzicht in de belangrijkste privacyprincipes. Met als doel (reflex) dat, als de medewerker in de eigen werksituatie iets ongemakkelijks meemaakt, deze dit dilemma bespreekt. Bijvoorbeeld in het werkoverleg, met een collega, met de privacy officer of met de leidinggevende.

Na afloop van de training

Na afloop van de training: 

  • Kent de medewerker de belangrijkste privacy principes 
  • Kent de medewerker de belangrijkste risico’s op het gebied van privacy 
  • Kan de medewerker dilemma’s rondom privacy herkennen en bespreken 

De training is ook een goede voorbereiding op een afdelingsoverleg over privacy. Na de e-learning kunnen de medewerkers specifieke issues in de eigen werkomgeving met elkaar en met de privacy officer bespreken.


Dit gaan we doen

De online training bevat veel leuke interactieve elementen en een afsluitende toets. Bij voldoende resultaat ontvangt de medewerker een certificaat. De training duurt een half uur tot drie kwartier. De training is te volgen op een PC, laptop of tablet met internetverbinding. Hij kan kan tussentijds stopgezet en hervat worden. 

Leermanagement-systeem 

Via het LMS van Privacy Management Partners kun je zelf de deelnemers uitnodigen. Ook is het eenvoudig zichtbaar wie de training heeft gevolgd. Met dit overzicht maak je ook duidelijk dat je inhoud geeft aan de AVG-verplichting op het gebied van privacy-training.  Indien gewenst kan de training ook via het LMS van de organisatie worden uitgevoerd.  

Trainer

drs. Joris Hutter, CIPP/E CIPM CIPT CDPSE CISM PSP 

Na een studie bedrijfskunde en 15 jaar werkervaring in de ICT-dienstverlening heb ik vanaf 2001 aan security- en continuïteitsvraagstukken gewerkt, vooral bij de vitale sectoren. Vanaf 2013 werk ik op het privacybeleidsterrein. Ik zie dat hierin steeds meer vraagstukken spelen over de keten, AI-toepassingen en nieuwe technologie (zoals drones). 

E-learning aanvragen

Vul onderstaand formulier in en wij nemen contact met je op om de mogelijkheden te bespreken. We houden graag rekening met jouw specifieke wensen.