Praktijktraining Rechten van betrokkenen

Informatie training
Locatie:naar keuze
Duur:1 dagdeel
Prijs:op aanvraag
Groepsgrootte8 – 16 deelnemers

Voor wie
  • FG’s
  • Privacy Officers
  • Project- of programmaleiders Privacy
  • Proceseigenaren.

De training Rechten van Betrokkene(n) van Privacy Management Partners is toegespitst op vraagstukken van de decentrale overheid, maar kan ook op uw organisatie (zorg, bedrijfsleven, Rijksoverheid en onderwijs) worden toegespitst.

Na afloop van de training
  • kun je de verbanden zien tussen de rechten van betrokkene(n) en privacy
  • weet je wat we bedoelen met de ‘rechten van betrokkenen’
  • weet je hoe het verwerkingsregister, DPIA’s, datalekken en de FG zich daartoe verhouden
  • begrijp je de belangrijkste knoppen waaraan gedraaid moet worden voor administratieve klantgerichtheid bij de uitvoering van het proces
Dit gaan we doen

We bespreken gedurende de training o.a. volgende thema’s: Legitimeren, Termijnen, eventuele auditmogelijkheden voor FG’s en het recht op schadevergoeding. Andere thema’s die aan bod kunnen komen zijn: de inrichting van het proces Rechten van Betrokkene(n), relevante jurisprudentie en slimme tricks en tips om uitgebreide verzoeken van betrokkene(n) op te lossen.

Na een uitleg over een thema heb je de mogelijkheid vragen te stellen over de theorie of praktijksituaties.

Trainer

Alfonso Okué LL.B CIPP/E

Alfonso is gespecialiseerd in het onderwerp rechten van betrokkene(n) en adviseerde hierin meer dan 60 organisaties bij de overheid, in de zorg en in het bedrijfsleven. Zijn achtergrond als HBO-jurist zorgt voor een praktische en pragmatische insteek, in plaats van een saai juridisch verhaal. Zijn presentatiestijl kenmerkt zich door veel humor, energie en vrolijkheid. Daardoor is de training erg toegankelijk.

Inhouse training aanvragen

Vul onderstaand formulier in en wij nemen contact met je op om de mogelijkheden te bespreken. Onze trainingen zijn altijd maatwerk. We houden graag rekening met jouw specifieke wensen.