CIPP/E CIPM

Partner

Het grootste risico is geen enkel risico te durven nemen

Wat mij drijft
Om een zinvolle bijdrage te leveren aan de maatschappij, door mee te denken over een verantwoorde manier van gegevensverwerking.

Mijn achtergrond
Ik ben sinds september 2018 werkzaam als Senior Legal Consultant bij Privacy Management Partners. Mijn motto: het grootste risico is dat je geen enkel risico durft te nemen. Als jurist ben ik getraind om zo min mogelijk risico’s te nemen. Maar de AVG staat juist voor een risicogedreven aanpak. Ik vind het daarom een leuke uitdaging om onze opdrachtgevers te helpen zoeken naar oplossingen die binnen de grenzen van de wet vallen.

Sinds ik voor PMP werk heb ik daarmee veel ervaring opgedaan in uiteenlopende organisaties, van bedrijfsleven tot Rijksoverheid en non-profitorganisaties. Ook ben ik als Functionaris Gegevensbescherming verbonden aan verschillende organisaties in diverse sectoren zoals de zorg, de financiële dienstverlening en het internationale bedrijfsleven. Het liefst help ik klanten die zich op het biomedische vlak bezighouden met (klinisch) onderzoek of medische hulpmiddelen waarbij persoonsgegevens worden verwerkt.

Voordat ik bij PMP kwam, werkte ik als Global Privacy Officer bij een grote internationale onderneming. Daar was ik verantwoordelijk voor het opstellen en implementeren van het interne privacybeleid. Dit heb ik 10 jaar met veel plezier gedaan.

Ik blink uit in
Het bedenken van praktische en verantwoorde oplossingen voor complexe problemen.

Projecten waar ik aan werkte

Verschillende multinationals in Nederland, waaronder een financiële instelling:

  • Opzetten privacy compliance programma
  • Uitvoeren van privacy compliance werkzaamheden, waaronder diverse gegevensbeschermingseffectbeoordelingen (DPIA) en belangenafwegingen (Legitimate Interest Assessments of LIA)

Rijksoverheid, kerndepartement:

  • Detachering
  • Opzetten en inrichting governance structuur

Organisaties in verschillende sectoren zoals de zorg en de financiële dienstverlening (waaronder multinationals):

  • Externe Functionaris Gegevensbescherming (Data Protection Officer)

Blogs door Sue Chang

Terug naar het overzicht