mr. drs. Jeroen Terstegge

Auteur: Pieter Klinkhamer

Jeroen Terstegge is één van Nederlands meest vooraanstaande privacy juristen, managing partner van PMP. Hij heeft ruim 25 jaar ervaring op privacygebied en was als Privacy Officer van Philips één van de geestelijke vaders van de Binding Corporate Rules (BCR’s). Zijn stijl kenmerkt zich door het grotere plaatje te zien zonder de details uit het oog te verliezen. Hij brengt complexiteit terug tot de essentie. Jeroen is vertrouwd met privacyvraagstukken in multinationale omgevingen, privacy impact assessments, wet- en regelgeving en stakeholdermanagement in sectoren als e-commerce, energie, finance, ICT en HRM.

drs. Joris Hutter

Auteur: Pieter Klinkhamer

Joris is partner bij PMP en kan zich in korte tijd de processen van een organisatie of een procesketen eigen maken. Vanuit zijn privacy-, security- en AI-kennis voert hij risicoanalyses uit en komt hij tot een samenhangend stelsel van maatregelen, het liefst ‘by design’. Dit werkt alleen in samenhang met een gedegen privacymanagementaanpak.

mr. Sergej Katus

Auteur: Pieter Klinkhamer

Sergej is partner bij PMP en ICT, maatschappij en recht fascineren hem. Omdat organisaties het lastig vinden om goed in te spelen op privacywetgeving, is hij gaan werken als functionaris gegevensbescherming. Zo werd hij in 2009 de eerste FG van NS. De privacy management-aanpak die hij hier ontwikkelde is inmiddels gemeengoed. Hij startte PMP in 2014 en richt zich sindsdien vooral op gemeenten.

dr. Koen Versmissen

Auteur: Marit

Koen is geassocieerd partner bij PMP. Van huis uit is hij wiskundige en informaticus. Hij werkte bij de Autoriteit Persoonsgegevens, en als privacyadviseur en -trainer. De laatste tijd richt hij zich op data-ethiek, vooral in de context van big data, algoritmes, machine learning en kunstmatige intelligentie.

mr. drs. Sue Chang

Auteur: Pieter Klinkhamer

Sue is sinds september 2018 werkzaam als Senior Legal Consultant bij Privacy Management Partners. Mijn motto: het grootste risico is dat je geen enkel risico durft te nemen. Als jurist is ze getraind om zo min mogelijk risico’s te nemen. Maar de AVG staat juist voor een risicogedreven aanpak. Ze vindt het daarom een leuke uitdaging om onze opdrachtgevers te helpen zoeken naar oplossingen die binnen de grenzen van de wet vallen.

drs. Maurice Reedijk

Auteur: Pieter Klinkhamer

Maurice is consultant bij PMP. Zijn academische carrière begon met culturele antropologie en eindigde met een master in de sociologie. Tijdens zijn bachelor heeft hij een tijdelijke uitstap gemaakt naar Taipei voor een minor in filosofie. Daar is zijn interesse voor een technologische overheid ontstaan. Voor hem is privacy dan ook primair een maatschappelijk vraagstuk, in plaats van louter iets juridisch.

Alfonso Okué LL.B

Auteur: Pieter Klinkhamer

Alfonso is legal consultant bij PMP. Hij houd zich bezig met privacywetgeving. Hij adviseert gemeenten, semi-overheidsinstellingen en commerciële en niet-commerciële organisaties over uiteenlopende onderwerpen.

drs. Sander van der Smissen

Auteur: Michelle Wassenaar

Sander is consultant bij PMP. Hij heeft een achtergrond in de sociale wetenschap (Sociologie). Dat neemt hij ook mee in zijn werk; hij stelt graag kritische vragen en probeert zo complexe zaken te begrijpen en vanuit verschillende perspectieven te bekijken. Ook vindt hij het belangrijk om de menselijke en sociaal-maatschappelijke aspecten aan verwerkingen niet uit het oog te verliezen.

mr. Jan Bosma

Auteur: Michelle Wassenaar

Jan is legal consultant bij PMP. Hij is juridisch geschoold en kan zich nog steeds met veel plezier vastbijten in ingewikkelde juridische vraagstukken. Hij vindt gegevensbescherming geweldig interessant, omdat het een spanningsveld oplevert tussen snel veranderende maatschappelijke opvattingen en technologische ontwikkelingen, traag veranderende wetten, en hele reële menselijke belangen.